Echtscheiding

Kom je er samen niet meer uit? Heb je veel discussies over huishoudelijke taken of over de opvoeding van de kinderen? Valt het ouderschap na een scheiding je zwaar? Twijfel je of je het allemaal wel goed doet? Blijf er dan niet mee rondlopen, maar vraag hulp bij de scheiding of relatieproblemen en praat erover.

Lees meer

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Groepswerk / Trainingen

Groepswerk / Trainingen

Loop je ergens tegenaan, heb je een wens of wil jezelf ergens verder in ontwikkelen? Santé Partners biedt verschillende groepen en trainingen op maat aan, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Een aantal thema’s waar je aan kunt denken zijn: opkomen voor jezelf, stevig in de schoenen staan, omgaan met scheiding van je ouders, grenzen ontdekken en aangeven, kunnen vertellen wat je denkt, voelt en vindt, de overgang van de basisschool naar de middelbare school, puberteit en ouderschap en stress hanteren in het dagelijks leven.
Lees meer
Begeleiding thuis

Begeleiding thuis

Lukt het je niet goed om grip te krijgen op je leven? Onze thuisbegeleiders komen bij je thuis en kijken en lopen met je mee. Zo krijgen ze een duidelijk beeld waar je in vastloopt en de mogelijke oplossingen. Ze helpen je huishouden, de opvoeding, je administratie, je geldzaken, je relaties of je indeling van de dag op orde te krijgen. Op een manier die bij jou past.
Lees meer
Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Ben je het overzicht kwijt en weet je niet waar je moet beginnen? Of bij wie je moet aankloppen? Onze maatschappelijk werkers helpen je in een paar gesprekken op weg met een luisterend oor en praktische hulp. Zo heb je snel weer grip op je situatie. Denk hierbij aan vragen rondom opvoeden en opgroeien, problemen met geld of in je relatie. Maar ook bij gevoelens van eenzaamheid, rouw of somberheid.
Lees meer
Schoolmaatschappelijk werk

Schoolmaatschappelijk werk

Soms loop je als leerling of student tegen zaken aan die niet prettig zijn of waar je niet uitkomt. Problemen thuis, gepest worden, je eenzaam voelen, alcohol- en drugsgebruik, geldproblemen of ruzies met leerlingen of leraren. De schoolmaatschappelijk werkers van Santé Partners kunnen je dan verder helpen.
Lees meer
Kind In Echtscheidingssituatie (8-12 jaar)

Kind In Echtscheidingssituatie (8-12 jaar)

Groep voor kinderen van gescheiden ouders. Een scheiding tussen ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten. Dit kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, schoolprestaties en later bij het krijgen van een eigen relatie. Wij willen deze schade graag minimaliseren en zelfs eventueel voorkomen.
Lees meer
Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Word lid van onze ledenservice en profiteer van aantrekkelijke kortingen op een groot aanbod aan diensten van onze partners, zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen, maaltijdservice aan huis, klushulp, kapper aan huis en mantelzorgondersteuning.
Lees meer

Expert tips

Een scheiding is al heel verdrietig, maar helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Fijn dus om te weten hoe je het ouderschap zo verstandig mogelijk aanpakt. Het is belangrijk om deze periode goed door te komen. Voor jezelf, maar ook – en misschien wel voorál – voor je kinderen. Je kunt hier hulp bij krijgen van Santé Partners, maar ook zelf iets doen met de volgende tips 

afbeelding Quote

Jeanne-Marie Hament, jeugdarts bij Santé Partners: “Om het voor de kinderen goed te doen, moet je jezelf soms even opzijzetten.”

Bekijk de video

Ervaringsverhalen

Ik sta veel sterker na mijn scheiding

Ik sta veel sterker na mijn scheiding

Na haar scheiding breekt voor Melissa een zware periode aan. Ze komt nauwelijks rond, voelt zich onzeker in haar rol als co-ouder en maakt zich zorgen om haar drie kinderen (3, 8 en 10 jaar). Gelukkig krijgt ze met hulp van maatschappelijk werk haar leven weer op de rit.

Kinderen in een scheiding

Kinderen in een scheiding

Hoe verdrietig ook, steeds meer gezinnen krijgen te maken met een scheiding. Santé Partners biedt kinderen een helpende hand met de spelen praatgroep KIES. Een scheiding tussen ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten, wat gevolgen kan hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, voor schoolprestaties en later bij het krijgen van een eigen relatie. De spel- en praatgroep KIES kan helpen om de nieuwe situatie onder ogen te zien en ook weer toekomstperspectief te krijgen.

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}
contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop