Schoolmaatschappelijk werk

Soms loop je als leerling of student tegen zaken aan die niet prettig zijn of waar je niet uitkomt. Problemen thuis, gepest worden, je eenzaam voelen, alcohol- en drugsgebruik, geldproblemen of ruzies met leerlingen of leraren. De schoolmaatschappelijk werkers van Santé Partners kunnen je dan verder helpen.

Onze werkwijze

Onze schoolmaatschappelijk werkers helpen de leerling of student de situatie op te lossen of te verbeteren. Vaak schakelen ouders of de school ons in. De schoolmaatschappelijk werker maakt vervolgens een afspraak met de ouders en/of de leerling om te kijken wat we het beste kunnen doen. Als we denken dat het goed is om ook anderen te betrekken bij de oplossing, overleggen we dat altijd eerst. Meestal ben je in enkele gesprekken weer klaar om er sterker tegenaan te gaan.

Schoolmaatschappelijk werk van Santé Partners wordt geboden op basisscholen, middelbare scholen en MBO in de Gemeenten Culemborg, Geldermalsen, Neerijnen, Overbetuwe, Tiel en Zevenaar.

Veelgestelde Vragen

Er zijn geen kosten aan verbonden en je hebt ook geen verwijzing nodig

Hoe verloopt het aanmelden?

Stap 1

Meld je aan

Neem contact met ons op via 0900 – 84 33 of het contactformulier. Jouw situatie en vraag staat centraal en we gaan vertrouwelijk met je informatie om. Wij helpen eventueel met jouw indicatie/verwijzing.

Stap 2

Intake professional

We kijken met welke professional we jou in jouw woonplaats in contact kunnen brengen. De professional doet een eerste intake.

Stap 3

Opstellen Plan

De professional stelt met jou een plan op. Dit kan op locatie of thuis. We kijken hierbij naar wat je zelf kunt, hoe je omgeving kan helpen en wat wij gaan doen.

Stap 4

We starten het zorg- of hulptraject

Dit is over het algemeen kort en soms lang(er). Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We bespreken regelmatig de zorg of hulp met jou.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop