Onze manier van werken

We nemen je graag mee in onze blik op ondersteuning en zorg, nu en in de toekomst. Er komen steeds meer ouderen. Velen van hen willen graag hun zelfstandigheid behouden en thuis blijven wonen. Wij helpen hen daarbij! We zetten samen stappen om nu en in de toekomst het verschil te kunnen blijven maken voor onze cliënten, in hun eigen vertrouwde omgeving, in de wijk of in onze woonlocaties. Maar hoe doen we dat?

Samen met onze cliënten kijken we naar het léven, in plaats van alleen naar de zorgvraag. Wat vind je zelf belangrijk? En hoe zorgen we ervoor dat je het leven zo fijn en zelfstandig mogelijk kan leiden en zelf keuzes kan maken? Dat doen we niet alleen, maar samen in de wijk, met naasten, zoals mantelzorgers of buren, vrijwilligers en andere professionals.

Soms betekent de beste ondersteuning dat wij een stapje opzij doen. Niet meteen in zorgmodus springen, maar verder kijken. Wat is nog meer mogelijk? Waar heb je als cliënt echt baat bij? En wie kan daarbij helpen? Soms betekent onze stap opzij een grote stap vooruit voor jou.

Het Santé kompas

Het Santé kompas helpt ons hierbij. Het is de basis van hoe wij werken, nu en in de toekomst. Het bestaat uit vier stappen, die we samen met jou volgen.

1. Zelf. We gaan uit van wat je nog zelf kan of kan leren. Zo houd je de regie over je eigen leven en word je zo min mogelijk afhankelijk van ons.

2. Met (digitale) hulpmiddelen. We kijken welke digitale of andere hulpmiddelen we kunnen inzetten. Hiervoor zijn veel mooie mogelijkheden. Neem een kijkje op de pagina Slimme digitale hulpmiddelen om te zien wat hulpmiddelen voor je kunnen betekenen en hoe je ze kan aanvragen. 

Het Santé kompas

3. Met anderen. We kijken verder dan onze eigen ondersteuning en zorg. Wat kunnen naasten, vrijwilligers, welzijnsorganisaties of andere professionals betekenen, binnen én buiten Santé Partners? Hoe kunnen we de ondersteuning en zorg samen zo goed mogelijk vormgeven? Kijk eens op de pagina Mantelzorg om te zien wat je voor je naaste, familie of buren kan betekenen en hoe we je hierbij kunnen ondersteunen.

4. Met onze professionele ondersteuning. Tot slot kijken we natuurlijk wat wij vanuit onze professionele ondersteuning kunnen betekenen. Bekijk hier ons aanbod.

Benieuwd hoe onze manier van werken er in de praktijk uitziet en wat het voor onze cliënten betekent om een stuk van hun zelfstandigheid terug te krijgen? Lees de verhalen hieronder:

Voorbeelden uit de praktijk

'Zijn laatste wens is vervuld'

'Zijn laatste wens is vervuld'

Minke Boorsma (24), wijkverpleegkundige in de Utrechtse Heuvelrug, deelt het verhaal van haar cliënt, meneer de Boer, die palliatieve zorg ontving. Door een goede samenwerking met een wijkteam uit de buurt konden we voldoen aan zijn wens om vredig thuis te kunnen overlijden.

Dittie en haar mantelzorgteam

Dittie en haar mantelzorgteam

Dittie Augustinus blijft het liefst nog lang zelfstandig wonen op haar vertrouwde plek in Tiel. Dankzij een fijne club mantelzorgers om haar heen, gaat dat vooralsnog heel goed.

Vrijheid dankzij de aantrekhulp

Vrijheid dankzij de aantrekhulp

Wijkverpleging is nu niet meer nodig en Annie heeft haar vrijheid terug. Annie van Iterson (63) leerde van verpleegkundige in de wijk Wilma Meeuwissen hoe ze met een hulpmiddel voortaan zelf haar steunkous kan aantrekken.

'Ze hoeft niet meer op ons te wachten'

'Ze hoeft niet meer op ons te wachten'

Mevrouw van der Schouw (91) kwam vanwege hartfalen in het ziekenhuis terecht. Na verschillende onderzoeken is toen besloten om haar niet meer actief te behandelen, maar om een palliatief beleid op te stellen. Dit beleid houdt voor mevrouw in dat er geen ziekenhuisopnames meer volgen en dat de zorg overgedragen is aan de huisarts. Via de huisarts is de wijkverpleging van team Houten ingeschakeld. Esmée Laribij, verpleegkundige in opleiding, vertelt over de situatie van mevrouw van der Schouw en het gebruik van het handige EHealth hulpmiddel: Weegschaal Pro.

Digitale hulp op maat

Digitale hulp op maat

Langer veilig thuis blijven wonen, zonder of met slechts minimale inzet van wijkverpleging? Dat is mogelijk met e-health. Over dit onderwerp verzorgt Kyaro Geeven van MobileCare trainingen aan zorgmedewerkers van Santé Partners. Hij vertelt er graag meer over.

'EHealth is een belangrijke aanvulling'

'EHealth is een belangrijke aanvulling'

Miranda den Ouden is al 28 jaar wijkverpleegkundige, waarvan 2,5 jaar bij Santé Partners, maar ze vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Haar hart ligt nog altijd bij de zorg, dus zocht ze naar een nieuwe rol binnen de wijkverpleging. Na het volgen van een loopbaantraining wist ze het: ze wilde gaan werken met Virtuele thuiszorg (EHealth) hulpmiddelen.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop