Maatschappelijk werk

Ben je het overzicht kwijt en weet je niet waar je moet beginnen? Of bij wie je moet aankloppen? Onze maatschappelijk werkers helpen je in een paar gesprekken op weg met een luisterend oor en praktische hulp. Zo heb je snel weer grip op je situatie. Denk hierbij aan vragen rondom opvoeden en opgroeien, problemen met geld of in je relatie. Maar ook bij gevoelens van eenzaamheid, rouw of somberheid.

Onze werkwijze

De maatschappelijk werker helpt je in één of meer gesprekken om je vraag of probleem duidelijk te krijgen en aan te pakken. Deze gesprekken zijn met jou alleen, met jou en je partner of samen met je gezin. We bieden een luisterend oor en helpen je met de situatie om te gaan.

Neem contact op met onze klantenservice en we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

 

Veelgestelde Vragen

Er zijn geen kosten aan verbonden en je hebt ook geen verwijzing nodig.

Wij proberen de wachtlijst zo kort mogelijk te houden. De hulp duurt zo lang als nodig en zo kort als mogelijk.

Hoe verloopt het aanmelden?

Stap 1

Meld je aan

Neem contact met ons op via 0900 – 84 33 of het contactformulier. Jouw situatie en vraag staat centraal en we gaan vertrouwelijk met je informatie om. Wij helpen eventueel met jouw indicatie/verwijzing.

Stap 2

Intake professional

We kijken met welke professional we jou in jouw woonplaats in contact kunnen brengen. De professional doet een eerste intake.

Stap 3

Opstellen Plan

De professional stelt met jou een plan op. Dit kan op locatie of thuis. We kijken hierbij naar wat je zelf kunt, hoe je omgeving kan helpen en wat wij gaan doen.

Stap 4

We starten het zorg- of hulptraject

Dit is over het algemeen kort en soms lang(er). Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. We bespreken regelmatig de zorg of hulp met jou.

Ervaringsverhalen

Ik sta veel sterker na mijn scheiding

Ik sta veel sterker na mijn scheiding

Na haar scheiding breekt voor Melissa een zware periode aan. Ze komt nauwelijks rond, voelt zich onzeker in haar rol als co-ouder en maakt zich zorgen om haar drie kinderen (3, 8 en 10 jaar). Gelukkig krijgt ze met hulp van maatschappelijk werk haar leven weer op de rit.

Het was fijn mijn zorgen met iemand te delen

Het was fijn mijn zorgen met iemand te delen

Na zijn scheiding weet Johan niet waar hij moet beginnen met het aanpakken van zijn administratie. Als hij ook nog zijn baan verliest, raakt hij diep in de financiële problemen.

Gerelateerde Diensten

Begeleiding thuis

Begeleiding thuis

Lukt het je niet goed om grip te krijgen op je leven? Onze thuisbegeleiders komen bij je thuis en kijken en lopen met je mee. Zo krijgen ze een duidelijk beeld waar je in vastloopt en de mogelijke oplossingen. Ze helpen je huishouden, de opvoeding, je administratie, je geldzaken, je relaties of je indeling van de dag op orde te krijgen. Op een manier die bij jou past.

Groepswerk / Trainingen

Groepswerk / Trainingen

Loop je ergens tegenaan, heb je een wens of wil jezelf ergens verder in ontwikkelen? Santé Partners biedt verschillende groepen en trainingen op maat aan, voor kinderen, jongeren en volwassenen. Een aantal thema’s waar je aan kunt denken zijn: opkomen voor jezelf, stevig in de schoenen staan, omgaan met scheiding van je ouders, grenzen ontdekken en aangeven, kunnen vertellen wat je denkt, voelt en vindt, de overgang van de basisschool naar de middelbare school, puberteit en ouderschap en stress hanteren in het dagelijks leven.

Jeugd Maatschappelijk Werk

Jeugd Maatschappelijk Werk

Onze Jeugd Maatschappelijk Werkers zijn er speciaal voor ouders of jongeren tot 23 jaar. We helpen met alledaagse vragen en knelpunten. Bijvoorbeeld over de opvoeding, ontwikkeling, gedrag, relatie, scheiding, geldzaken of seksualiteit. Ook voor praktische vragen kan je bij ons terecht, zoals: hoe regel ik mijn administratie of hoe breng ik structuur binnen mijn gezin?

Financiële en juridische ondersteuning

Financiële en juridische ondersteuning

Heb je vragen over toeslagen, problemen met (overheids)organisaties of kom je elke maand geld tekort? Onze Sociaal Raadslieden kunnen ondersteunen. Zij kennen de weg in het doolhof van wetten en regelgeving en weten waar je recht op hebt. Ook weten zij bij welke organisatie je wat moet regelen. Ze kunnen jou ook helpen met formulieren, brieven, het aanvragen of het maken van bezwaar, als dat nodig is.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop