Gezondheid - van zwangerschap tot 4 jaar

Vanaf de eerste contactmomenten en totdat je kind vier jaar is, volgen we samen de gezondheid, groei en ontwikkeling. We geven advies en ondersteunen jou en je kind wat meer als dit nodig is. We doen dit soms ook thuis.

Lees meer

Hoe kunnen wij jou ondersteunen?

Consultatie bureaus

Consultatie bureaus

Een kind dat gezond en blij opgroeit, dat wil toch iedere ouder? We volgen de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kind van 0-4 jaar in onze consultatiebureaus. Soms loopt het even niet zo goed. Je kind zit niet lekker in zijn of haar vel of je loopt vast in de opvoeding. Ook dan zijn we er voor je.
Lees meer
Vaccinaties - moeder en kind

Vaccinaties - moeder en kind

We vaccineren je kind volgens het rijksvaccinatieprogramma. Zo krijgt hij/zij alle bescherming die nodig is. We geven ook de zogenoemde 22 weken prik tijdens je zwangerschap. Deze prik beschermt je baby direct vanaf de geboorte tegen kinkhoest. Tussen 15 oktober en 1 maart is het ook mogelijk om de griepprik te halen als je langer dan 22 weken zwanger bent. Meld je hier aan voor je vaccinatie(s), vanuit de aanmelding volgt er een afspraak.
Lees meer
Huisbezoek

Huisbezoek

Als er vragen of zorgen zijn, dan kan de jeugdverpleegkundige ook bij jou thuis op bezoek komen. Bijvoorbeeld als je kind problemen heeft met slapen of eten. Of je hebt vragen over de opvoeding. Je kunt zelf vragen om een huisbezoek en soms zal de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige een huisbezoek aan je voorstellen.
Lees meer
Hielprik en gehoor screening

Hielprik en gehoor screening

In de eerste weken na de geboorte van jouw kind wordt de gehoortest afgenomen en de hielprik gegeven. Een medewerker van de jeugdgezondheidszorg komt hiervoor bij jou thuis. Zo kunnen we vroegtijdig eventuele problemen signaleren.
Lees meer
Huisbezoek tijdens zwangerschap - prenataal huisbezoek

Huisbezoek tijdens zwangerschap - prenataal huisbezoek

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over jouw zwangerschap en de baby kun je stellen aan de verloskundige. Soms heb je andere onderwerpen die je wilt bespreken en die misschien ook nog spelen als de baby er straks is. Bijvoorbeeld over geld, over hoe je je kind kunt opvoeden, of zorgen over ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze onderwerpen al in de zwangerschap kunt bespreken. En hulp kunt krijgen. Op een manier die bij jou past. Iemand die je vragen kan beantwoorden en met je mee kan denken. Dan voel je je lekkerder. En dat voelt de baby ook.
Lees meer
Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Bekijk ook ons ledenservice aanbod

Word lid van onze ledenservice en profiteer van aantrekkelijke kortingen op een groot aanbod aan diensten van onze partners, zoals bijvoorbeeld hulpmiddelen, maaltijdservice aan huis, klushulp, kapper aan huis en mantelzorgondersteuning.
Lees meer

Meer informatie

Gezond eten, voldoende beweging, frisse lucht en voldoende rust. Het draagt allemaal bij aan je eigen gezondheid en die van je kind. 

Op de volgende website kan je hier veel informatie over vinden:

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}
contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop