Vaccinaties - moeder en kind

We vaccineren je kind volgens het rijksvaccinatieprogramma. Zo krijgt hij/zij alle bescherming die nodig is. We geven ook de zogenoemde 22 weken prik tijdens je zwangerschap. Deze prik beschermt je baby direct vanaf de geboorte tegen kinkhoest. Maak hier een afspraak voor je vaccinatie.

Onze werkwijze

Vaccinaties kind

Op het consultatiebureau kun je met je kind terecht voor de vaccinaties tegen 12 ernstige ziekten. Lees er alles over op de website van het RIVM.

Vaccinatie zwangerschap - 22 weken prik

Om je baby vanaf de geboorte te beschermen tegen kinkhoest, kun je bij ons een afspraak maken voor een vaccinatie tegen kinkhoest. Je kan deze vaccinatie halen in de 22e week van je zwangerschap. 

Kinkhoest is voor baby’s een zeer ernstige ziekte. Baby’s krijgen in Nederland al een vaccinatie tegen kinkhoest. Maar dat kan pas als ze 2 maanden oud zijn. Dat betekent dat ze de eerste maanden na de geboorte nog niet beschermd zijn tegen kinkhoest. En juist dan zijn ze kwetsbaar. Door jezelf tijdens de zwangerschap te laten vaccineren tegen kinkhoest, is je baby vanaf dag 1 beschermd tegen de ziekte. Meer informatie vind je hier.

 

 

Veelgestelde Vragen

Ja, de 22-wekenprik is gratis

Ouders kunnen een afspraak maken voor een extra consult met de jeugdarts om vragen of twijfels over vaccineren te bespreken. Wij noemen dat een vaccinatieconsult. Het plannen van een vaccinatieconsult wordt bij twijfels over vaccineren meestal al aangeboden door de jeugdverpleegkundige tijdens het intake huisbezoek.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop