Consultatie bureaus

Een kind dat gezond en blij opgroeit, dat wil toch iedere ouder? We volgen de groei, gezondheid en ontwikkeling van je kind van 0-4 jaar in onze consultatiebureaus. Soms loopt het even niet zo goed. Je kind zit niet lekker in zijn of haar vel of je loopt vast in de opvoeding. Ook dan zijn we er voor je.

Welkom bij de jeugdgezondheidszorg van Santé Partners! Wij volgen alle kinderen in onze regio vanaf hun geboorte tot de leeftijd van vier jaar.  

Je kunt bij onze jeugdgezondheidszorg terecht met vragen over het opgroeien, de gezondheid en opvoeding van jouw kind. We helpen je als dat nodig is: wij zijn er voor jou en je kind. Wees welkom op onze consultatiebureau locaties. In het kaartje onderaan deze pagina vind je een overzicht van al onze locaties.

Onze werkwijze

We bieden je op een aantal vaste momenten een afspraak aan. Maar we kijken vooral samen waar jij en je kind behoefte aan hebben en wat het consultatiebureau daarin kan betekenen. Zo overleggen we samen wanneer je terugkomt en plannen we de afspraak in. 

Tijdens zo’n afspraak meten en wegen we je kind, kijken we naar de gezondheid en ontwikkeling van je kind en bespreken we jouw vragen. We vinden het hierbij belangrijk jou te ondersteunen en versterken. Je kent je eigen kind immers het beste.

Behalve het volgen van de groei en ontwikkeling, geven we op het consultatiebureau ook vaccinaties aan kinderen en aan zwangere vrouwen, de zogenaamde 22-weken prik. Bij pasgeborenen nemen we ook de hielprik en de gehoorscreening af. Als er zorgen of vragen over opvoeding of ontwikkeling zijn kunnen we ook op huisbezoek komen. Hieronder lees je er alles over.

Veelgestelde Vragen

Als je baby ongeveer 2 weken oud is, komt een jeugdverpleegkundige thuis op bezoek om kennis te maken en uitleg te geven over het consultatiebureau. Je baby wordt nagekeken, gewogen en je kunt vragen stellen. Ook wordt de eerste afspraak voor het consultatiebureau gemaakt voor als je kind ongeveer 4 weken is.

Het groeiboekje en de vaccinatiepapieren, een warme omslagdoek, een schone luier en eventueel een voeding

Elk kind heeft een digitaal dossier waarin de gegevens over de groei, ontwikkeling en gekregen vaccinaties worden bijgehouden. Dit digitale dossier wordt ingevuld en bijgehouden door het consultatiebureau. Als je kind 4 jaar wordt, wordt het dossier overgedragen aan de jeugdarts (schoolarts) de GGD op school.

Het consultatiebureau is niet verplicht, maar alle kinderen in Nederland hebben het recht op jeugdgezondheidszorg, waarbij preventief de groei, ontwikkeling en gezondheid wordt gemonitord.

Je kunt gewoon naar de afspraken komen wanneer je kind verkouden is, maar bij hoesten (ivm corona) en koorts moet de geplande afspraak verzet worden.

Op het kaartje hieronder kan je de exacte locatie van onze consultatiebureaus zien

Dit verschilt per consultatiebureau. Indien jouw consultatiebureau een spreekuur heeft, staat dit in het kaartje onderaan deze pagina aangegeven. 

Wat we nog meer doen

Huisbezoek

Huisbezoek

Als er vragen of zorgen zijn, dan kan de jeugdverpleegkundige ook bij jou thuis op bezoek komen. Bijvoorbeeld als je kind problemen heeft met slapen of eten. Of je hebt vragen over de opvoeding. Je kunt zelf vragen om een huisbezoek en soms zal de jeugdarts of de jeugdverpleegkundige een huisbezoek aan je voorstellen.
Lees meer
Vaccinaties - moeder en kind

Vaccinaties - moeder en kind

We vaccineren je kind volgens het rijksvaccinatieprogramma. Zo krijgt hij/zij alle bescherming die nodig is. We geven ook de zogenoemde 22 weken prik tijdens je zwangerschap. Deze prik beschermt je baby direct vanaf de geboorte tegen kinkhoest. Tussen 15 oktober en 1 maart is het ook mogelijk om de griepprik te halen als je langer dan 22 weken zwanger bent. Meld je hier aan voor je vaccinatie(s), vanuit de aanmelding volgt er een afspraak.
Lees meer
Hielprik en gehoor screening

Hielprik en gehoor screening

In de eerste weken na de geboorte van jouw kind wordt de gehoortest afgenomen en de hielprik gegeven. Een medewerker van de jeugdgezondheidszorg komt hiervoor bij jou thuis. Zo kunnen we vroegtijdig eventuele problemen signaleren.
Lees meer
Huisbezoek tijdens zwangerschap - prenataal huisbezoek

Huisbezoek tijdens zwangerschap - prenataal huisbezoek

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring. Vragen over jouw zwangerschap en de baby kun je stellen aan de verloskundige. Soms heb je andere onderwerpen die je wilt bespreken en die misschien ook nog spelen als de baby er straks is. Bijvoorbeeld over geld, over hoe je je kind kunt opvoeden, of zorgen over ruzie met je partner of familie. Het is fijn als je deze onderwerpen al in de zwangerschap kunt bespreken. En hulp kunt krijgen. Op een manier die bij jou past. Iemand die je vragen kan beantwoorden en met je mee kan denken. Dan voel je je lekkerder. En dat voelt de baby ook.
Lees meer

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}
contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop