't Kulturhus - Lienden

In 't Kulturhus in het prachtige dorp Lienden heeft Santé Partners een unieke, kleinschalige woonvoorziening voor mensen met dementie. Deze speciale woonlocatie aan biedt plaats voor 32 bewoners.

In deze kleinschalige woonvorm zijn er 2 verdiepingen. Op de eerste etage, Juttepeer en Kleipeer, bevinden zich tweekamerappartementen voor 16 bewoners. De Bellefleur en de Sterappel gevestigd op de begane grond kunnen ook ieder 8 bewoners huisvesten.

De woningen bieden een vertrouwde en veilige omgeving. Er is een gezamenlijke huiskamer, maar iedere bewoner heeft ook zijn eigen zit-slaapkamer, die naar eigen smaak ingericht kan worden met eigen en vertrouwde spullen.

In de prachtige belevingstuin kunnen de bewoners de natuur elk seizoen beleven. We vinden het belangrijk dat iedereen zich, door onderlinge contacten met andere bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers, “thuis” voelt.

Huiselijk en betrokken

Doordat er een klein aantal bewoners in de woningen verblijft, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Samen met de bewoners bekijken we wat ze graag willen doen. Ze pakken hierbij zoveel mogelijk dagelijkse zaken op, zoals koken, wassen en opruimen. Waar nodig, krijgen ze hier ondersteuning bij. Daarmee hangt er een zeer huiselijke sfeer in de woning.

Als familie kan je gewoon op bezoek komen zoals je gewend bent. Sociale contacten blijven zo een belangrijk onderdeel van het leven. De familie wordt van harte uitgenodigd met ideeën te komen. Zij kennen hun naaste immers het beste.

Bekijk onderaan de pagina hoe je je kan aanmelden voor deze woonlocatie.

Gerelateerde pagina's

Dementie

Dementie

Dementie heeft grote invloed op je leven en dat van de mensen om je heen. Je wordt langzaam aan meer afhankelijk van anderen. Jouw naasten krijgen te maken met steeds meer zorgtaken en verlies. We kunnen ondersteunen vanaf het eerste niet pluis gevoel tot zwaardere zorg in een later stadium van dementie.

Woonlocaties

Woonlocaties

We bieden een fijn thuis, waar je zoveel mogelijk zelfstandig kan wonen, maar wel de zorg en hulp krijgt die je nodig hebt. Dit kan in een huur appartement waar zorg en services dichtbij zijn. Of op één van onze kleinschalige woonlocaties voor mensen met dementie voor wie thuis wonen niet meer mogelijk is. Onderaan deze pagina vindt u ook ons kwaliteitsverslag '22 en kwaliteitsplan '24.

Hoe verloopt het aanmelden?

Heb je interesse in één van onze woonlocaties of wil je meer informatie? Je kunt dan via het contactformulier op onze website of via 0900 - 84 33 je interesse kenbaar maken. Bekijk hier de stappen.

Stap 1

Interesse en aanvraag oriënterend gesprek

Interesse in één van onze woonlocaties kun je kenbaar maken via het contactformulier op onze website of via 0900 - 84 33. Je vraagt daarmee tevens een oriënterend en vrijblijvend gesprek aan met een zorgbemiddelaar. We kijken samen naar je persoonlijke situatie en brengen je zorgbehoeften in beeld.

Stap 2

Oriënterend gesprek Zorgbemiddeling

Tijdens het oriënterend gesprek hebben we het over jouw zorgvragen- en behoeften, gezondheid, mobiliteit, mantelzorg- en professionele netwerk, grenzen en het wachtlijsttraject. We geven advies over welke woonlocatie passend is en/of informeren over eventuele toekomstige mogelijkheden.

Stap 3

Rondleiding op woonlocatie

Als we elkaar gesproken hebben tijdens het oriënterend gesprek en er is behoefte aan een rondleiding op één of meerdere van onze woonlocaties dan zorgen we dat de locatie zelf een rondleiding met je plant. Na de rondleiding neem je contact op met zorgbemiddeling om af te stemmen op welke wachtlijst je terecht wil komen.

Stap 4

Wachtlijst begeleiding tot plaatsing

In de periode dat je op de wachtlijst staat, zal zorgbemiddeling regelmatig contact opnemen om vinger aan de pols te houden over je situatie. Je kunt uiteraard altijd zelf contact met ons opnemen. Op het moment dat er woonruimte vrij komt, zullen we je benaderen om de woonruimte te bezichtigen. Na de bezichtiging kun je ons bellen om door te geven of je het aanbod accepteert.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop