Zelfstandig Thuis met Volledig Pakket Thuis

Je woont zelfstandig en wil dit graag zo houden, ook al heb je veel ondersteuning nodig. Met 'Zelfstandig Thuis' van Santé Partners kan het. Thuis in je eigen vertrouwde omgeving óf in een eigen appartement met gezamenlijke voorzieningen dichtbij. Met het Volledige Pakket Thuis (VPT) stellen we een maatwerk pakket aan ondersteuning en zorg samen op basis van je eigen wensen en behoeften. Samen met jou en je netwerk zorgen we er voor dat je langer thuis kan blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving. Samen Sterk.

Aansluiten bij wensen en behoeften

Met Zelfstandig Thuis krijg je alle ondersteuning en zorg die nodig is om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Je krijgt een vast team van medewerkers die ook echt tijd voor je hebben en ondersteuning op maat bieden. Dezelfde medewerker kan verschillende soorten ondersteuning leveren. Zo zie je minder verschillende gezichten.

Samen met jou kijkt de Zelfstandig Thuis professional hoe jij je dag het liefste in deelt en we sluiten hier op aan. Hierbij maken we ook gebruik van een netwerk van familie, buren, vrienden of vrijwilligers. We kijken altijd naar wat je zelf nog kan of kan leren. Hierdoor behoud je zoveel mogelijk zelf de regie.

Een persoonlijk maatwerk pakket

Met Zelfstandig Thuis van Santé Partners krijg je persoonlijke aandacht met een op maat samengesteld pakket van zorg, welzijn en ondersteuning. Dit kan bestaan uit:

  • Dagelijkse verzorging of verpleging, hulp en ondersteuning.

  • Huishoudelijke hulp, zoals het doen van de was, bed verschonen, schoonhouden van je leefomgeving.

  • Begeleiding van en naar activiteiten (dagbesteding).

  • Begeleiding bij dagelijkse activiteiten zoals samen wandelen, de hond uitlaten, boodschappen doen, een spelletje doen, de maaltijd bereiden of samen eten.

  • Het ondersteunen van mantelzorgers.

  • Acute zorg die je kan inroepen via een alarmknop

Waar bieden we Zelfstandig Thuis aan?

Je kan 'Zelfstandig Thuis' ontvangen in je eigen vertrouwde huis. Dit is op dit moment mogelijk in Rhenen, Overbetuwe, Neder Betuwe en Houten. Per februari 2024 wordt dit uitgebreid naar Tiel en West Betuwe en later naar meer gemeenten. 

Het is ook mogelijk om  'Zelfstandig Thuis' te ontvangen in een huur appartement met voorzieningen dichtbij, zoals bijvoorbeeld een restaurant, dagactiviteitencentrum of ontmoetingsruimte.  Bekijk hier welke locaties we hiervoor aanbieden. 

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Wat valt niet onder de zorg van Zelfstandig Thuis?

Huisartsenzorg en tandheelkundige zorg en medicijnen blijven in handen van de vertrouwde (huis)arts en andere behandelaren in je directe omgeving. Ook je woonruimte blijf je zelf regelen en betalen.

Hoe kan je Zelfstandig Thuis aanvragen?

Om Zelfstandig Thuis met een Volledig Pakket Thuis te ontvangen heb je een indicatie nodig. Deze kan je aanvragen bij het Centrum Indicatiestellingen Zorg (CIZ). Je wijkverpleegkundige of casemanager dementie kan je helpen bij de aanvraag. De kosten worden grotendeels vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Afhankelijk van je inkomen kan er wel sprake zijn van een eigen bijdrage. Meer informatie hierover vind je via www.hetcak.nl

 

Stap 1

Meld je aan

Neem contact met ons op via 0900-8433 (keuze 2) of het contactformulier. Of vraag aan je casemanager dementie of de wijkverpleegkundige je aan te melden bij het Zelfstandig Thuis team voor een intake.

Stap 2

Intake professional

Er volgt een intake door de verpleegkundige of een professional uit het Zelfstandig Thuis team, meestal bij je thuis.

Stap 3

Opstellen plan

We stellen samen een plan op. We kijken naar wat je zelf kunt, wat je partner of je omgeving kunnen betekenen en wat wij gaan doen.

Stap 4

We starten met Zelfstandig THuis

De zorg en begeleiding vanuit het Zelfstandig Thuisteam kan doorgaan zolang veiligheid thuis gewaarborgd kan worden. Daarnaast kan het een gegeven moment opname in een woonzorgcentrum noodzakelijk of gewenst zijn. Regelmatig bespreken we de zorg of hulp met jou of de zorg of hulp nog passend is

Ervaringsverhalen

'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

Eigenlijk mogen we dit niet doen he, Joost.’, was een antwoord dat Joost vaak kreeg. Bijvoorbeeld die keer toen hij vroeg aan de verpleegkundige of de vuilniszak met incontinentiemateriaal buitengezet kon worden.. Omdat de kinderen ver weg wonen zat Joost lange tijd met de handen in het haar. Joost kreeg meer kwaaltjes, zo was hij snel buiten adem, ging het lopen ook moeilijker en vergat hij sommige dingen. Gelukkig is er sinds kort een oplossing, namelijk de nieuwe manier van ondersteuning en de nadruk op thuis leven!

Column: We bieden ondersteuning thuis, op maat

Column: We bieden ondersteuning thuis, op maat

Dankzij ‘Zelfstandig Thuis met het Volledig Pakket Thuis (VPT)’ kunnen mensen langer thuis blijven wonen. Susanne Floor en Antonella Crapanzano werken als verzorgende IG in een Volledig Pakket Thuis-team in Rhenen, Elst, Amerongen en Leersum. Het geeft hun veel energie.

Tweespraak: Thuis is het toch het fijnst!

Tweespraak: Thuis is het toch het fijnst!

Mensen met een intensieve zorgvraag kunnen ervoor kiezen om thuis de zorg en aandacht te ontvangen die ze nodig hebben. Daarom biedt Sante Partners Zelfstandig Thuis, met het Volledig Pakket Thuis (VPT) aan. Lianne Biesheuvel, casemanager dementie en Daniëlle Krijgsman, wijkverpleegkundige gaan in met elkaar in gesprek over hun ervaringen met Zelfstand Thuis met VPT.

Gerelateerde Diensten

Woonlocaties met zorg en services

Woonlocaties met zorg en services

Aangenaam en veilig wonen in een huurappartement met de mogelijkheid van zorg en dienstverlening dichtbij? Het kan! Je huurt je eigen appartement en kan gebruik maken van verschillende services, zoals maaltijden, personenalarmering en zorg aan huis. Zo kan je zelfstandig blijven wonen.

Woonlocaties voor mensen met dementie

Woonlocaties voor mensen met dementie

Zelfstandig wonen is een groot goed. Maar met dementie is thuis wonen soms geen optie meer. Vanwege persoonlijke veiligheid of omdat meer zorg nodig is dan familie en hulpverleners thuis kunnen bieden. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden wij kleinschalige woonzorglocaties.

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Zorg je regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is of dementie heeft, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Soms valt die zorg zwaar. Onze ontmoetings- en dagactiviteitencentra zijn er voor jou en je naasten. Ze bieden structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Als mantelzorgers vind je er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop