Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein

Vluchtelingen kiezen er niet voor om naar Nederland te komen. Ze hebben te vrezen voor hun leven en konden niet anders dan vluchten om zichzelf in veiligheid te brengen. Juist dan hebben ze begeleiding nodig om hun leven – in de steeds complexer wordende Nederlandse samenleving – opnieuw te kunnen bouwen. Zodat zij uiteindelijk op eigen kracht succesvol kunnen worden. Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein helpt hen hierbij.

Het Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein organiseert ontmoetingen tussen vluchtelingen en inwoners van Nieuwegein. Vluchtelingen gekoppeld aan Nieuwegein worden (weer) zelfredzaam door hen te ontzorgen en hun probleemoplossend vermogen te versterken. We regelen allerhande praktische zaken en helpen met het aanleren van praktische digitale vaardigheden en budgetbeheer. Het Steunpunt is een vraagbaak voor statushouders op het gebied van sociale voorzieningen en het aanvragen van verblijfsvergunningen.

 

Gerelateerde Diensten

Begeleiding thuis

Begeleiding thuis

Lukt het je niet goed om grip te krijgen op je leven? Onze thuisbegeleiders komen bij je thuis en kijken en lopen met je mee. Zo krijgen ze een duidelijk beeld waar je in vastloopt en de mogelijke oplossingen. Ze helpen je huishouden, de opvoeding, je administratie, je geldzaken, je relaties of je indeling van de dag op orde te krijgen. Op een manier die bij jou past.

Financiële en juridische ondersteuning

Financiële en juridische ondersteuning

Heb je vragen over toeslagen, problemen met (overheids)organisaties of kom je elke maand geld tekort? Onze Sociaal Raadslieden kunnen ondersteunen. Zij kennen de weg in het doolhof van wetten en regelgeving en weten waar je recht op hebt. Ook weten zij bij welke organisatie je wat moet regelen. Ze kunnen jou ook helpen met formulieren, brieven, het aanvragen of het maken van bezwaar, als dat nodig is.

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Zorg je regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is of dementie heeft, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Soms valt die zorg zwaar. Onze ontmoetings- en dagactiviteitencentra zijn er voor jou en je naasten. Ze bieden structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Als mantelzorgers vind je er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

VrijwilligersHuis Nieuwegein

VrijwilligersHuis Nieuwegein

Het VrijwilligersHuis Nieuwegein is een uniek project waaraan inwoners van Nieuwegein graag bijdragen. Er is voor iedereen een activiteit, taak of idee waaraan zij kunnen bijdragen. Iedere inwoner van Nieuwegein is een potentiële vrijwilliger. Het gaat om mensen ontmoeten en elkaar helpen. Vrijwillige inzet versterkt de inclusieve samenleving en overbrugt verschillen, ook culturele en etnische. Met vrijwillige inzet brengen we leven in gemeenschappen, betrekken inwoners bij hun omgeving, bestrijden eenzaamheid en pakken zaken op die anders blijven liggen. Vrijwillige inzet is in allerlei opzichten onmisbaar voor onze samenleving.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop