Ontmoetingscentrum Zeist Centrum

Het ontmoetingscentrum Zeist Centrum biedt een tal van mogelijkheden voor dagbesteding. Deelnemers kunnen kiezen voor de grote groep of juist voor kleinere groep. Er is een zonnig terras en winkels en markt zijn op loopafstand.

Activiteiten

Het Ontmoetingscentrum in Zeist Centrum faciliteert langer zelfstandig wonen en biedt een vaste en herkenbare dag structuur. Een dag waar rust wordt afgewisseld met activiteit. Zo kan er iedere dag een wandeling gemaakt worden, met of zonder hulpmiddelen, zodat iedereen even een frisse neus kan halen en kan genieten van de natuur.  De activiteiten die we aanbieden zijn wisselend, passend bij de samenstelling van de groep, het seizoen en het weer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Praten over wat iemand bezighoudt, bijvoorbeeld aan de hand van een krantenartikel.
  • Samen huishoudelijke taken, zoals boodschappen, het voorbereiden van de lunch of samen afwassen en opruimen.
  • Creatieve en muzikale activiteiten, zoals schilderen, knutselen, tekenen, naar muziek luisteren en zingen.
  • Spelletjes spelen, binnen en buiten.
  • Sportieve activiteiten zoals bewegingstherapie in groepsverband of dansen. Voor Tai Chi en Yoga, huren wij gastdocenten in.
  • Jaarlijks organiseren wij feestjes en uitstapjes waarbij ook de mantelzorgers zijn uitgenodigd.

 

Talentgroep

Talenten en aanleg bieden mogelijkheden die je kunt benutten. Je interesse, wensen en mogelijkheden vertalen wij naar vrijwilligerswerk waar je blij van wordt. Sluit je aan bij onze Talentgroep! Lees er alles over in de flyer.

Zangkoor Eigenwijs

In onze Ontmoetingscentra in Zeist zingen mensen met dementie samen met hun mantelzorgers en vrijwilligers in het koor 'Eigenwijs'. Samen zingen is gezellig en ontspannend en vermindert angst, pijn en stress.

Koor Eigenwijs repeteert elke dinsdag van 14:30 -15:30 uur in het Ontmoetingscentrum Zeist West. Zie de flyer voor meer informatie en aanmelden. Klik hier voor een impressie.

Locatie en openingstijden

Locatie: Bergweg 1, Zeist.

Openingstijden: Ma t/m vr 8.30-16.30 uur.

 

Ervaringsverhalen

Co de Jager (74) over de Talentgroep: ‘Fijn om me nuttig te maken’

Co de Jager (74) over de Talentgroep: ‘Fijn om me nuttig te maken’

“Of ik naar de dagbesteding wilde, werd gevraagd. Maar daar voelde ik me nog veel te goed voor. Al heb ik beginnende alzheimer en is mijn geheugen niet meer zo best, ik had geen zin om alleen wat bij elkaar te zitten. Ik wilde zélf iets bedenken om te doen. Naar het museum bijvoorbeeld, want ik houd van kunst. Met begeleidster Hanna Roelofs bedacht ik een manier. Zo ontstond de talentgroep.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop