Ontmoetingscentrum Houten Zonnehout

Het ontmoetingscentrum Houten Zonnehout is gevestigd in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld. De ruime locatie biedt ruimte aan een grote groep deelnemers die houden van uiteenlopende activiteiten. In het Ontmoetingscentrum wordt er belevingsgericht gewerkt en kijken we naar wat de deelnemers graag willen doen. Gelegen nabij het winkelcentrum Castellum is er voor ieder wat wils.

Activiteiten

Het Ontmoetingscentrum in Houten faciliteert langer zelfstandig wonen en biedt een vaste en herkenbare dag structuur. Een dag waar rust wordt afgewisseld met activiteit. Zo kan er iedere dag een wandeling gemaakt worden, met of zonder hulpmiddelen, zodat iedereen even een frisse neus kan halen en kan genieten van de natuur.  De activiteiten die we aanbieden zijn wisselend, passend bij de samenstelling van de groep, het seizoen en het weer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Praten over wat iemand bezighoudt, bijvoorbeeld aan de hand van een krantenartikel.
  • Samen huishoudelijke taken, zoals boodschappen, het voorbereiden van de lunch of samen afwassen en opruimen.
  • Creatieve en muzikale activiteiten, zoals schilderen, knutselen, tekenen, naar muziek luisteren en zingen.
  • Spelletjes spelen, binnen en buiten.
  • Sportieve activiteiten zoals bewegingstherapie in groepsverband of dansen. Voor Tai Chi en Yoga, huren wij gastdocenten in.
  • Jaarlijks organiseren wij feestjes en uitstapjes waarbij ook de mantelzorgers zijn uitgenodigd.

 

Sunshine

In ons Ontmoetingscentrum in Houten zingen mensen met dementie samen met hun mantelzorgers en vrijwilligers in het koor 'Sunshine'. Samen zingen is gezellig en ontspannend en vermindert angst, pijn en stress.

Koor Sunshine repeteert elke woensdag van 11:30 - 12:30 uur in OC Houten Zonnehout in Houten.

VIEF groep

De VIEF groep Houten is bedoeld voor oudere mensen met milde geheugenklachten die tussen wal en schip vallen qua functioneren. Het ‘gewone’ aanbod vanuit buurthuizen, vrijwilligerswerk, bestuursfuncties, bridgeclubs, sportclubs etc.  is voor hen niet meer passend en ze zijn nog niet toe aan een dagvoorziening zoals het Ontmoetingscentrum. Deze groep komt elke dinsdag van 10:00 – 15:00 uur bij elkaar. Deelnemers zorgen zelf voor vervoer. De locatie is Wijkcultuurcentrum Schoneveld, Zonnehout 36 te Houten.

Locatie en openingstijden

Locatie: Wijkcentrum / Cultuurhuis Schoneveld Zonnehout 36, Houten.

Openingstijden: Ma t/m vr 9.00-16.00 uur.

 

 

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop