Ontmoetings- en dagactiviteitencentra

Zorg je regelmatig voor iemand die ernstig vergeetachtig is of dementie heeft, moeilijk hanteerbaar gedrag vertoont en/of veel zorg nodig heeft? Soms valt die zorg zwaar. Onze ontmoetings- en dagactiviteitencentra zijn er voor jou en je naasten. Ze bieden structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Als mantelzorgers vind je er contact met lotgenoten en een luisterend oor.

Onze Dagactiviteitencentra en Ontmoetingscentra bieden deelnemers structuur en een fijne en gezellige dag onder professionele begeleiding. Mantelzorgers vinden er contact met lotgenoten en een luisterend oor. We zorgen hierbij voor een gezellige en actieve dag. De wensen en behoeften, maar ook de talenten en passie van de deelnemers staan centraal. Het doel is om hen sociaal, lichamelijk en maatschappelijk te stimuleren. In groepsverband doen ze activiteiten op maat en alledaagse dingen. De nadruk ligt op wat de deelnemers wél kunnen en weten. Zo krijgen ze meer eigenwaarde en voelen ze dat ze er toen doen! We bieden dit aan op verschillende locaties in ons werkgebied. 

Voor wie?

  • Ontmoetingscentra zijn gericht op mensen met dementie en hun mantelzorgers.

  • Dagactiviteitencentra zijn gericht op mensen met dementie  en mensen met lichamelijke klachten. 

Veelgestelde Vragen

Voor deelname aan een dagactiviteitencentrum of ontmoetingscentrum en het eventuele vervoer hiernaar toe is een indicatie nodig. Deze indicatie komt veelal via de gemeente. In dit geval zijn er geen kosten aan verbonden. Santé Partners biedt ook dagbesteding tegen een particuliere vergoeding aan voor mensen zonder indicatie. Geïnteresseerd? De medewerkers van onze Klantenservice helpen je graag verder! Bel 0900-8433.

Voor mensen met dementie, een niet aangeboren hersenletsel, Parkinson of andere cognitieve stoornissen. Onze dagactiviteitencentra zijn er ook voor mensen met lichamelijke klachten.

Het vervoer kan door Santé Partners geregeld worden, hiervoor is een geldige indicatie vereist.

Onze locaties

Dagactiviteitencentrum Rossum

Dagactiviteitencentrum Rossum

Dagactiviteitencentrum Rossum is gevestigd in het woonzorgcentrum van de Vaste Burcht. Het dagactiviteitencentrum is geschikt voor zowel bewoners van de Vaste Burcht als voor zelfstandigwonende mensen in de wijk. In de grote zaal in de Vaste Burcht worden ook andere actviteiten georganiseerd voor bewoners en omwonende.
Lees meer
Dagactiviteitencentrum Westlede Tiel

Dagactiviteitencentrum Westlede Tiel

Dagactiviteitencentrum Tiel is gevestigd in het wooncomplex van de Vier Gravinnen in Tiel. Het dagactiviteitencentrum is hierdoor geschikt voor zowel bewoners van de Vier Gravinnen en mensen uit de omgeving van Tiel.
Lees meer
Dagactiviteitencentrum Zaltbommel

Dagactiviteitencentrum Zaltbommel

Het dagactiviteitencentrum Zaltbommel is gevestigd in het appartementencomplex van de Nijehof. De Nijehof is gevestigd in een rustige wijk naast het centrum van Zaltbommel. Door de rustige omgeving is de locatie zeer geschikt voor een wandeling. In de binnentuin van het gebouw kunnen we in de zomer heerlijk buiten genieten van een kopje koffie.
Lees meer
Ontmoetingscentrum Houten Zonnehout

Ontmoetingscentrum Houten Zonnehout

Het ontmoetingscentrum Houten Zonnehout is gevestigd in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld. De ruime locatie biedt ruimte aan een grote groep deelnemers die houden van uiteenlopende activiteiten. In het Ontmoetingscentrum wordt er belevingsgericht gewerkt en kijken we naar wat de deelnemers graag willen doen. Gelegen nabij het winkelcentrum Castellum is er voor ieder wat wils.
Lees meer
Ontmoetingscentrum Nieuwegein Noord

Ontmoetingscentrum Nieuwegein Noord

Het ontmoetingscentrum Nieuwegein Noord is gevestigd in 't Geinlicht naast de kerk met een mooi terras en wandelgebied. In de grote zaal vindt maandelijks het Alzheimer Café plaats. Hier wordt ook maandelijks de gespreksgroep voor mantelzorgers gehouden.
Lees meer
Ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid

Ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid

Het ontmoetingscentrum Nieuwegein Zuid is gevestigd in het Fort Vreeswijk waar ook andere activiteiten voor buurtbewoners aangeboden worden. Het pittoreske centrum van Vreeswijk op loopafstand en mooi wandelgebied rondt het fort en langs de Lek. Hier worden ook lezingen over dementie georganiseerd en repeteert het Koor 'de Geinse Wijsjes'.
Lees meer
Ontmoetingscentrum Zeist Centrum

Ontmoetingscentrum Zeist Centrum

Het ontmoetingscentrum Zeist Centrum biedt een tal van mogelijkheden voor dagbesteding. Deelnemers kunnen kiezen voor de grote groep of juist voor kleinere groep. Er is een zonnig terras en winkels en markt zijn op loopafstand.
Lees meer
Ontmoetingscentrum Zeist West

Ontmoetingscentrum Zeist West

Het ontmoetingscentrum Zeist West biedt een tal van mogelijkheden voor dagbesteding. Deelnemers kunnen kiezen voor de grote groep of juist voor kleinere groep. Er is een zonnig terras en we zitten midden in het winkelcentrum, in de buurt van mooie natuur.
Lees meer
Zorgboerderij Efkes eruit Velddriel

Zorgboerderij Efkes eruit Velddriel

Dagbesteding op een zorgboerderij in Velddriel voor zelfstandig wonende mensen met lichamelijke of geestelijke beperkingen. Buiten meehelpen of de boerderij, fietsen op de duofiets, ontspannen in de tuin of binnen spelletjes spelen. Ons motto is: niets moet, alles mag.
Lees meer

Waar ondersteunen we jou?

{{themas[0].Name}} Of
{{locatieTypes[0].Name}}

Ervaringsverhalen

Co de Jager (74) over de Talentgroep: ‘Fijn om me nuttig te maken’

Co de Jager (74) over de Talentgroep: ‘Fijn om me nuttig te maken’

“Of ik naar de dagbesteding wilde, werd gevraagd. Maar daar voelde ik me nog veel te goed voor. Al heb ik beginnende alzheimer en is mijn geheugen niet meer zo best, ik had geen zin om alleen wat bij elkaar te zitten. Ik wilde zélf iets bedenken om te doen. Naar het museum bijvoorbeeld, want ik houd van kunst. Met begeleidster Hanna Roelofs bedacht ik een manier. Zo ontstond de talentgroep.

Gerelateerde Diensten

Wijkverpleging

Wijkverpleging

Soms heb je tijdelijk zorg nodig, zoals na ontslag uit het ziekenhuis. Of ben je vanwege een ziekte of beperking langdurig afhankelijk van zorg vanwege bijvoorbeeld diabetes, astma/COPD, kanker, hartproblemen, beroerte (CVA) of een andere handicap. Ook als je ouder bent of ongeneeslijk ziek, wil je zo veel mogelijk kwaliteit van leven blijven ervaren. Iedereen woont het liefst thuis. Daar helpen we bij.

Casemanager dementie

Casemanager dementie

Dementie begint aanvankelijk onopgemerkt. Iets waar men het hoofd bij moet houden, kost meer inspanning. Naast geheugenproblemen kunnen ook gedragsproblemen of karakterveranderingen een signaal van dementie zijn. Is er een vermoeden van dementie bij jou of een van jouw naasten? Of is de diagnose dementie al gesteld? Een casemanager dementie is een onafhankelijke en vaste begeleider voor mensen met dementie, hun naasten en mantelzorgers.

Woonlocaties voor mensen met dementie

Woonlocaties voor mensen met dementie

Zelfstandig wonen is een groot goed. Maar met dementie is thuis wonen soms geen optie meer. Vanwege persoonlijke veiligheid of omdat meer zorg nodig is dan familie en hulpverleners thuis kunnen bieden. Voor mensen met dementie waarvoor thuis wonen niet meer mogelijk is, bieden wij kleinschalige woonzorglocaties.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop