Start Immuuntherapie Thuis

De eerste immuuntherapie behandeling bij oncologische patiënten thuis in de Bommelerwaard is een feit!

Na enkele jaren investeren in de projectgroep JBZ@HOME is het dan eindelijk zover dat wij van start zijn gegaan met het toedienen van oncolytica in de thuissituatie in samenwerking met het Jeroen Bosch ziekenhuis. Iets waar wij ontzettend trots op zijn om daar aan mee te mogen werken! Een hele mooie stap die helemaal past binnen de ontwikkelingen in de zorg.

Bij immunotherapie is de behandeling gericht om het afweersysteem te activeren en sterker te maken zodat de kankercellen beter herkend en vernietigd kunnen worden. Immuuntherapie thuis wordt met een injectie of via een infuus toegediend. 

Het voordeel van thuis toediening van immunotherapie is dat de cliënt met de oncologie verpleegkundige een tijdsafspraak maakt waarop de immunotherapie thuis wordt toegediend. De cliënt hoeft daarvoor dus niet naar het ziekenhuis. De cliënt wordt minder geconfronteerd met het ‘ziek’-zijn en is in zijn eigen veilige omgeving. Door de thuistoediening houdt de cliënt meer tijd over voor haar familie en vrienden. 

De juiste zorg op de juiste plek!

Bij de huidige zorgtransformatie is het de bedoeling dat er steeds meer zorg van het ziekenhuis naar de thuissituatie wordt verplaatst. Immuuntherapie thuis is daarvan een ontwikkeling. 

Zorg dichtbij als het kan en in het ziekenhuis als het moet!

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop