Appèl voor compensatie regelingen Corona Wijkverpleging - 10 mei op EenVandaag

Vanavond (10 mei) besteedt EenVandaag in haar uitzending op TV om 18.15 uur aandacht aan de brandbrief die we mede namens Santé Partners hebben gestuurd over de Wijkverpleging.

Wat is er aan de hand?

In januari en februari hadden we nog veel last van Corona. Het ziekteverzuim was toen op het hoogste punt ooit (13,5%) sinds de start van de Coronacrisis. Omdat verzuim leidt tot heel veel extra kosten (doordat we daar waar kan de uren vervangen) zijn er compensatieregelingen afgesproken voor 2020 en 2021. Maar voor 2022 is er niets afgesproken. Terwijl iedereen zo hard heeft gewerkt. Dat vinden we als Santé Partners heel erg onterecht en we zijn niet alleen. Heel veel organisaties vinden dat, dus hebben we samen een brief gestuurd naar Actiz (onze branchevereniging). Verder zijn de regelingen over 2020 en 2021 niet optimaal voor instellingen als de onze. Daarnaast hebben we al uitdagingen genoeg: er zijn landelijk vacatures en de vraag naar wijkverpleging groeit sterk. Wij willen wel, maar moeten dan ook de ruimte krijgen om bijvoorbeeld te werken aan nog betere arbeidsomstandigheden, verminderen van werkdruk, digitalisering en opleiden.

Gerelateerde pagina's

Item op EenVandaag over compensatie regelingen Wijkverpleging

Item op EenVandaag over compensatie regelingen Wijkverpleging

Gisteren (10 mei) was er op EenVandaag aandacht voor de brandbrief die Santé Partners samen met andere zorginstellingen stuurde naar Actiz over de compensatieregelingen Corona voor de Wijkverpleging.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop