Santé Partners gaat nachtzorg aanbieden in Hospice De Samaritaan Bommelerwaard Zaltbommel

Woensdag 22 juni tekenden Kor Wijngaarden, voorzitter van het Hospice en Paul ten Bergen, manager zorg bij Santé Partners een samenwerkingsovereenkomst voor het bieden van professionele zorg door Santé Partners aan gasten van het Hospice. Naar verwachting wordt het Hospice De Samaritaan in Zaltbommel op 1 januari 2023 opgeleverd en kan Santé Partners vanaf dat moment zorg en ondersteuning bieden aan gasten in de laatste fase van hun leven.

Een droom die uitkomt

De komst van De Samaritaan is een langgekoesterde wens in de Bommelerwaard. Al geruime tijd moet de streek het doen zonder Hospice en zijn mensen die hun laatste levensfase in een verzorgde omgeving buitenshuis willen doorbrengen, aangewezen op verre locaties. Ronald Groen, vice-voorzitter van het Hospice en initiator van de samenwerking met Santé Partners, toonde zich uitermate blij met de samenwerking. Het Hospice biedt 4 appartementen met een huiselijke sfeer, voor gasten in de laatste fase van hun leven.

Een droom die uitkomt

Het totale welbevinden staat centraal

In het Hospice wordt de zorg en ondersteuning op een kleinschalige wijze door Santé Partners aangeboden. Een klein team van Santé Partners medewerkers biedt samen met twee coördinatoren en een team van vrijwillige medewerkers 24 uur per dag ondersteuning om deze levensfase van de terminaal zieke zoveel mogelijk te verlichten en draaglijk te maken. Een klein, vast team biedt ondersteuning en verzorging in de nabijheid van de sociale omgeving van de gasten. Hierdoor kunnen familie en vrienden makkelijker en vaker op bezoek komen.

afbeelding Quote

Jef Mol, lid Raad van Bestuur Santé Partners: “We doen we er alles aan om mensen zó te ondersteunen dat zij in hun eigen omgeving een zo goed mogelijk leven kunnen leiden. Eigen regie van cliënt en familie staat voorop. Zeker ook in de laatste fase van hun leven. Door de expertise van het Hospice en die van ons te bundelen kunnen we een juiste combinatie van een aangenaam verblijf en goede nachtzorg bieden.” 

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop