Langer thuis wonen met Zelfstandig Thuis

Santé Partners rolt het nieuwe zorgconcept Zelfstandig Thuis uit naar meer gemeenten. Mensen ontvangen een breed pakket van zorg, welzijn en dienstverlening thuis met het Volledig Pakket Thuis. Dit is volledig op maat afgestemd op de cliënt. Zo zorgen we er samen voor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving.

‘Zelfstandig Thuis’ is bedoeld voor mensen met een intensieve zorgvraag die in aanmerking komen voor een verblijf in een verpleeghuis, maar liever thuis blijven wonen.

Totaalplaatje

Carla Smedema, directeur zorg: “Er wordt echt gekeken naar het totaalplaatje. Wat heeft iemand nodig om thuis te blijven wonen? We kijken hierbij met een brede blik. Een luisterend oor, helpen met douchen, een wandeling door het park en tussendoor even een sopje door de badkamer halen. We kijken ook naar wat iemand zelf kan, met ondersteuning van zijn/haar netwerk of vrijwilligers. Zo behouden mensen zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie.”

Thuis is toch het fijnst

Santé Partners werkt al met het nieuwe zorgconcept in Rhenen en breidt dit nu uit naar Overbetuwe. De reacties in Rhenen zijn enthousiast. ‘Thuis is toch het fijnst’ zegt een cliënt (90 jaar) erover. Hij wordt thuis ondersteund door het Zelfstandig Thuis team van Santé Partners. Zijn vrouw wordt hierdoor ontlast in het mantelzorgen en ze zijn beide veel minder moe. Cliënten vinden het fijn dat één organisatie samen met hen kijkt wat nodig is en alle zorg en ondersteuning coördineert. Na de positieve reacties van cliënten en medewerkers in Rhenen gaan we starten met  Zelfstandig Thuis in o.a. Overbetuwe. 

Bekijk hier een korte video over 'Zelfstandig Thuis'

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop