Johan heeft COPD en blijft zo lang mogelijk thuis

Johan (69) kreeg slecht nieuws van de longarts: hij heeft COPD in een vergevorderd stadium. Maar hij wil niets liever dan thuis blijven wonen.

De longverpleegkundige van Santé Partners gaat bij Johan langs om te kijken wat hij thuis nodig heeft om zo goed mogelijk met zijn ziekte te kunnen omgaan. We kijken daarbij breed: welke zorg of hulp is er nodig? Hoe woont Johan en heeft hij een sociaal netwerk? Wat kan hij zelf en wat kan een mantelzorger of vrijwilliger doen? Is er hulp van een wijkverpleegkundige nodig? "We geven hem zelf de regie en helpen hem waar nodig om zo zelfredzaam mogelijk te worden.”

Johan is weduwnaar, maar twee van zijn kinderen wonen in de buurt. Zij helpen hun vader waar nodig, bijvoorbeeld bij het koken, boodschappen doen en het schoonhouden van het huis. Verder krijgt Johan regelmatig bezoek van mensen uit de kerk.

Santé Partners: “De verpleegkundige komt dagelijks langs om de benodigde zorg te bieden en de longverpleegkundige geeft af en toe extra psychosociale begeleiding. Voorlopig gaat het zo goed. Mocht Johan later achteruitgaan, dan schakelen we extra hulp in.”

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop