'Eigenlijk mogen we dit niet doen hè'

Eigenlijk mogen we dit niet doen he, Joost.’, was een antwoord dat Joost vaak kreeg. Bijvoorbeeld die keer toen hij vroeg aan de verpleegkundige of de vuilniszak met incontinentiemateriaal buitengezet kon worden.. Omdat de kinderen ver weg wonen zat Joost lange tijd met de handen in het haar. Joost kreeg meer kwaaltjes, zo was hij snel buiten adem, ging het lopen ook moeilijker en vergat hij sommige dingen. Gelukkig is er sinds kort een oplossing, namelijk de nieuwe manier van ondersteuning en de nadruk op thuis leven!

Gelukkig is er sinds kort een oplossing voor Joost, namelijk de nieuwe manier van ondersteuning en de nadruk op thuis leven!

Maatwerkpakket voor Joost

Door de steeds groter wordende zorgvraag ligt er steeds meer nadruk op het zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Voor de één gaat dit goed, maar voor de ander geeft dit veel zorgen. Bij Santé Partners is hiervoor iets mogelijk! Samen met jou en je netwerk zorgen we er voor dat je langer thuis kan blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving.

Voor Joost is deze ondersteuning gericht op hulp bij de warme maaltijd, omdat koken en de magnetron bedienen lastig werd, hulp bij wassen, aankleden en is voor de medicatie een technologisch snufje ingezet. Zijn kinderen wonen verder weg, maar zij zijn betrokken in de afspraken die gemaakt zijn en dragen hier binnen de mogelijkheden aan bij. 

Zo blijft Joost nu zelfstandig thuis

Joost vertelt ’Op bepaalde tijden geeft de Medido  (automatische medicijn dispenser) een signaal af en kan ik eenvoudig zelf de medicijnen pakken. De wasmachine wordt bij nood aangezet en anders doet de huishoudelijke hulp dit. Eens per week komt er zelfs iemand om met mij naar buiten te gaan met de rolstoel, zo fijn dat dit nu kan. En na het wassen en aankleden drinken we hier nog een kopje thee om mijn agenda door te nemen en belangrijke afspraken te plannen. Als dit niet gedaan wordt, vergeet ik alles! ”

Ben je benieuwd hoe dit allemaal kan?  Voor meer informatie over ‘Zelfstandig Thuis’, neem vrijblijvend contact met ons op of kijk hier

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop