Ik voel me gezien en gesteund

Abida bleef na haar scheiding achter met een flinke schuld. De 51-jarige vrouw zakte weg in een diepe depressie. Dankzij Begeleiding thuis van Diana staat ze inmiddels weer helemaal in haar kracht.

afbeelding Quote

Abida: "Toen Diana de eerste keer kwam, gaf ik mijn leven het cijfer nul. Nu geef ik het een twintig!"

Meer nodig

Via het wijkteam kwam Begeleider thuis Diana in contact met Abida. Ze zou haar helpen om haar financiën zelfstandig op te pakken. Maar Diana zag al gauw dat er meer nodig was. “Abida was erg depressief. De gordijnen gingen niet open, ze lag hele dagen op bed en gebruikte veel medicatie. Daarom ben ik eerst met Abida gaan kijken hoe we weer wat plezier in haar leven konden brengen.” 

Ontmoetingsplek

‘Wat zou je graag willen?’ ‘Waar word je gelukkig van?’ Over die vragen spraken Diana en Abida in de eerste weken. Al gauw bleek dat Abida graag meer mensen om zich heen zou hebben en eropuit wilde. Dus nam Diana haar mee naar een ontmoetingsplek van onder andere Santé Partners in de wijk. De twee dames dronken er samen koffie en Diana stelde Abida voor aan andere mensen. Later maakten ze al hun afspraken via deze ontmoetingsplek. “Het gaf Abida een reden om de deur uit te gaan”, vertelt Diana. “ Ik voel me gezien en gesteund.”

Verandering

Onder de mensen zijn doet Abida goed! Ze voelt zich thuis op de geïntroduceerde ontmoetingsplek en pakt er zelfs een taak op. “Ik help nu eens in de week met de lunch”, vertelt ze. “Ik vind het leuk om voor mensen te zorgen.” Diana vult aan: “Na een paar maanden gaf Abida aan dat ze zich minder zwaar voelde. Ze besloot de medicatie te gaan afbouwen. Ze was vrolijker en keek luchtiger naar haar problemen. Ze durfde ook steeds meer dingen zelf op te pakken. Dat maakte het makkelijker om met de financiële problemen aan de slag te gaan.”

Een twintig

Na tien maanden zit de begeleiding er inmiddels bijna op. Diana: “Ik ben heel blij met wat we samen hebben bereikt. De financiën zijn op orde, maar belangrijker nog: Abida geniet weer!” Abida is dankbaar: “Toen Diana de eerste keer kwam, gaf ik mijn leven het cijfer nul. Nu geef ik het een twintig! Diana kwam vanaf het begin echt náást mij staan. Ze zag niet alleen mijn problemen, maar mijn hele persoon. Ik voel me gezien en gesteund.” 

 

 

 

*Om privacyredenen zijn de namen van Abida en Diana gefingeerd. 

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop