Zomertraining 'Plezier op School' (groep 8)

Ga jij naar de middelbare school en wil je leren hoe jij jezelf daar het beste kunt presenteren? Wil je leren omgaan met spanningen die je voelt bij een nieuwe school? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen en voor jezelf op willen leren komen? Wil je leren hoe jouw gedachten jou gevoel kunnen beïnvloeden? En wil je leren omgaan met pesten? Dan is de training Plezier op School iets voor jou!

Plezier op School is een intensieve tweedaagse zomertraining voor aankomende brugklassers (groep 8) voor wie de overgang naar de middelbare school extra spannend is. Het accent in deze training ligt op het vergroten van zelfvertrouwen en het verbeteren van sociale en assertieve vaardigheden, zodat de kinderen met meer plezier naar de nieuwe school gaan.

Hoe werkt het?

De zomertraining Plezier op School duurt twee hele dagen. Soms wordt de training over drie of vier dagdelen verspreid. Voorafgaand aan de training vindt een kennismaking/intakebijeenkomst plaats met ouder(s) en kind en een ouderpresentatie tijdens de training.

De training Plezier op School wordt doorgaans in de laatste week van de zomervakantie aangeboden. Juist dan profiteren de kinderen het meest, ze kunnen het geleerde meteen toepassen in de nieuwe klas. De groepsgrootte bestaat uit zes tot twaalf kinderen met twee professionele begeleiders.

Waar & wanneer?

  • Nieuwegein en IJsselstein: 10 en 11 augustus 2022 Let op: de training is enkel voor inwoners van Nieuwegein en Ijsselstein.

  • Houten: 17 en 18 augustus 2022. Let op: de training is enkel voor inwoners van Houten.

Onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen.

Klik op de onderstaande knop om je kind aan te melden of meer informatie aan te vragen.

Hoe verloopt het aanmelden?

Stap 1

Meld je aan

Meld je aan via het online aanmeldformulier voor een training. Je kan je alleen opgeven voor een training die gegeven wordt in jouw eigen gemeente.

Stap 2

Intake professional

We bespreken je situatie en er is ruimte om vragen te stellen.

Stap 3

Start training

Bij voldoende aanmeldingen starten we de training.

Stap 4

Evaluatie

Aan het eind van de training evalueren we de training. Wat heb je geleerd? Wat ging goed? Wat kan nog beter?

Ervaringsverhalen

Meer zelfvertrouwen voor Lisa (10)

Meer zelfvertrouwen voor Lisa (10)

Thuis was er niets aan de hand, maar op school was de vrolijke Lisa (10) heel verlegen. Dankzij een groepstraining in sociale vaardigheden durft ze beter voor zichzelf op te komen.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop