Sociale alarmering thuis

Met sociale alarmering thuis kun je in geval van nood vanuit je woning met een druk op de knop jouw contactpersoon oproepen. Dat geeft een veilig gevoel.

Meer informatie

Bij sociale opvolging thuis geef je zelf contactpersonen op die gebeld kunnen worden als je alarmeert. Bijvoorbeeld een familielid, buurman en een vriend. Je zorgt dat zij een sleutel van jouw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft.

Je draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee je vanuit je woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. Je krijgt dan contact met een van je zelf gekozen contactpersonen. 

Ontvang je al zorg van Santé Partners? Dan kan je ook kiezen voor professionele alarmopvolging thuis van FocusCura. In dit geval komt er een zorgmedewerker langs bij een alarmoproep. 

Vergoeding

Bij een medische indicatie en bij sommige aanvullende verzekeringen, kun je een vergoeding krijgen voor personenalarmering bij je zorgverzekeraar. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor vergoeding? Kijk dan op de vergoedingenpagina van FocusCura wat de mogelijkheden zijn.
Ben je verzekerd bij een van de label van Achmea (o.a. Zilverenkruis, Interpolis, FBTO) gebruik dan het aanmeldformulier om bij FocusCura de alarmering aan te vragen.

In alle overige gevallen kan je je hier aanmelden. Je komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Sleutelkluis

Kies je voor sociale alarmopvolging dan raden wij aan om ook een sleutelkluis bij je voordeur en/of centrale toegangsdeur op te hangen. Via de sleutelkluis kunnen je contactpersonen je woning betreden, evenals zo nodig ingeschakelde hulpdiensten. Meld je aan om een sleutelkluis te huren en te laten installeren.

 

Onze partner

FocusCura helpt mensen langer zelfstandig te blijven. De regie te houden. Dat doen ze door het ontwikkelen van zorginnovaties. Slimme producten en diensten, waarmee iedereen de zorg kan blijven krijgen die hij of zij nodig heeft.

Logo Focuscura

Gerelateerde Diensten

Professionele alarmering thuis

Je woont zelfstandig thuis, maar je bent op zoek naar meer veiligheid. Professionele alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig professionele zorg van Santé Partners oproepen. Een fijn en geruststellend gevoel voor jou en jouw naasten.

Maaltijd Thuis

Food Connect heeft een nieuwe naam, namelijk Maaltijd Thuis! Wil je niet meer elke dag koken of is dit lastig voor jou? Bij Maaltijd Thuis nemen we het je graag uit handen. Onze koks koken met plezier ambachtelijke, gezonde en smakelijke koelverse en vriesverse maaltijden voor je en houden daarbij rekening met jouw eventuele dieetwensen, zoals zoutarm, glutenvrij en lactosebeperkt.

Rijbewijskeuring

Iedereen vanaf 75 jaar moet bij het verlengen van het rijbewijs een keuring ondergaan. Dat is bij wet vastgelegd. Maar ook tussendoor of eerder kan er aanleiding zijn om te kijken of je nog goed meekomt in het moderne verkeer. Onze partner Rijbewijskeuringsarts.nl voert deze keuring zorgvuldig en deskundig voor je uit.

Aanvullende mantelzorg

Een beetje gezelschap en ondersteuning aan huis: het maakt vaak een wereld van verschil, ook voor je mantelzorger(s). Met aanvullende mantelzorg door onze partner Saar aan Huis is het zo geregeld!

Klushulp

Ben jij op zoek naar een klushulp die je kan helpen bij de kleine klusjes in en om het huis? Onze partner UWassistent regelt een betrouwbare klushulp voor jou. Iemand die kan helpen met verschillende soorten klussen.

Huishoudelijke hulp

Heb jij moeite om het huishouden zelf bij te houden en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze partner UWassistent regelt een betrouwbare huishoudelijke hulp voor je. Deze zorgt ervoor dat je huis schoon is en dat je hulp krijgt in de huishouding.

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop