Onze werkwijze

Wij nemen je graag mee in onze manier van werken. Wij staan voor een samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen. Wij verbinden, stimuleren en faciliteren de kracht van de inwoner. Zodat hij of zij fijn kan leven in contact met zijn omgeving en de samenleving.

Onze speerpunten

De inwoner staat centraal. Wij verbinden, stimuleren en faciliteren de kracht van de inwoner. Zodat de inwoner goed en fijn kan leven in verbinding met zijn omgeving. 

Iedereen verdient het om zijn basis op orde te hebben. Lukt dit niet, dan bieden we ondersteuning. 

We werken samen. Met diverse lokale organisaties, sportverenigingen en kunst en cultuur. We willen zichtbaar zijn in de wijken en initiatieven van inwoners mogelijk maken. 

Werken aan (jouw) welzijn is normaal. Vanuit de visie op positieve gezondheid streven we naar zelfredzame inwoners in een verbonden samenleving.

Themalijnen Samen Sterk

Wij werken aan de vijf themalijnen. Vanuit deze themalijnen dragen we bij aan een gezonde en vitale samenleving in de gemeenten Duiven en Westervoort.

Afbeelding

Iedereen heeft de dagelijkse basis op orde
Iedereen verdient bestaanszekerheid. Bestaanszekerheid is veel meer dan alleen financiële middelen: het gaat om het dagelijkse leven, de basis op orde. Als inwoners mee willen doen in hun wijk is het van belang dat ze zelf een stabiele basis ervaren. Wanneer het ingewikkeld is om financieel rond te komen of er andere problemen zijn, is het voor moeilijker om mee te doen met de samenleving.

Samen gezond en veilig opgroeien
Jongeren zijn een essentieel onderdeel van de samenleving en hebben daarmee een rol in het leefbaar houden van de omgeving. Jongeren hebben andere behoeften en bewegen zich anders in de omgeving dan volwassenen. Ontmoeten, verbinden en samen (op)groeien is van cruciaal belang. Maar ook het versterken van de mentale weerbaarheid is een belangrijke behoefte. Het vroegtijdig signaleren en daarop acteren werkt preventief om problemen in een latere levensfase te voorkomen.

Vluchtelingen kunnen goed integreren
Alles draait om meedoen. De gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid bij de inburgering van statushouders. Het gesprek met statushouders leidt tot aanbod op maat en een snelle integratie in de samenleving. Om deze inwoners thuis te laten voelen en onderdeel te laten zijn van de samenleving is samenwerking tussen meerdere partijen nodig. We leveren een grote lokale bijdrage aan het ondersteunen van nieuwkomers om hun weg te vinden in de samenleving.

Iedereen voelt zich veilig thuis
Fijne en veilige plek voor elke inwoner. Hierbij gaat het onder andere over een specifieke groep kwetsbare inwoners die kampen met psychische of sociaal-maatschappelijke problemen. In Nederland een stijging van het aantal mensen met verward gedrag. Met het gegeven dat mensen langer thuis blijven, zorgt dit voor een toename van mensen met ‘afwijkend’ gedrag in de samenleving. Preventie wordt gecreëerd door het bouwen van een stevige wijk waarin mensen elkaar begrijpen en de kwetsbaren onder hen samen helpen. 

Iedereen heeft de kans om vitaal deel te nemen
Een samen-redzame omgeving. De vraag om zelfredzaamheid wordt groter. Je kunt denken aan zelfredzaamheid bij het ouder worden en eenzaamheid doordat men elkaar niet kent of begrijpt. We zien een toenemende behoefte aan diverse hulp/zorgverleners om deze vraagstukken te beantwoorden. Daarbij neemt de druk op de zorg toe terwijl het aantal (professionele) hulp- en zorgverleners niet gelijke tred houd met de toenemende vraag. Een deel van de oplossing ligt daarmee in de preventie om de toenemende vraag zo laag mogelijk te houden en in het zorgdragen voor een omgeving waarin mensen elkaar helpen, een samen-redzame omgeving.

 

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze collega's

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop