Samenwerking Hogeschool Ede en zorgpartners Tiel e.o.

Meer hbo-verpleegkundigen in Rivierenland

Al langer hadden Ziekenhuis Rivierenland Tiel (ZRT) en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) plannen om samen verpleegkundigen op te leiden. Nu worden die plannen concreet. Al vanaf september 2018 profiteren aankomende verpleegkundigen van de samenwerking tussen de CHE en zorginstellingen in Tiel en omgeving. De lessen volgen zij in Ede, voor alle stages kunnen zij terecht bij ZRT, Santé Partners, SZR en Zorgcentra De Betuwe.

In juni wordt de samenwerking nog eens bekrachtigd met een officiële ondertekening, maar inschrijving in Studielink is nu al mogelijk voor studenten. Zij schrijven zich in voor de hbo bachelor voltijd Verpleegkunde op de CHE en geven aan dat zij alle stages in Tiel willen volgen. Dat betekent concreet dat studenten tijdens hun eerste studiejaar les in Ede hebben en tien weken stage in Tiel e.o. volgen. Het tweede en derde jaar zijn fiftyfifty: dan volgen studenten twintig weken les in Ede en twintig weken stage in Tiel. Het vierde jaar kan volledig in Tiel worden doorlopen. De zorginstellingen staan garant voor een baan na het afronden van de opleiding.

Het ZRT wil het aantal hbo-geschoolde verpleegkundigen laten toenemen, van tien naar dertig procent. Met oog op de stijging van de populariteit van de hbo bachelor Verpleegkunde én de komst van de samenwerking tussen Ede en Tiel lijkt dit zeker haalbaar.

Bron: CHE

 

Nieuwsberichten

Met ingang van 1 juli jl. zijn Diny Koreman en Jan Roelofs teruggetreden na hun jarenlange inzet voor de Raad...
Op 8 juli jl. hebben Santé Partners en Woonstichting De Kernen een samenwerkingsovereenkomst getekend…
Bij de start van het Smarter Buildings project was duidelijk dat er twee pilots gerealiseerd gaan gerealiseerd gaan worden met de slimme...

Postadres
Santé Partners
Postbus 6063
4000 HB Tiel

Telefoonnummer
0344 – 679300

KvK-nummer 41060187