Ontmoetingscentrum Zeist: dagbesteding bij dementie, van middag tot en met avondeten.

Het Ontmoetingscentrum Zeist Helicon opent per 20 mei op de donder- en zaterdagen haar deuren van 13:00 – 19:00 uur (incl. warme avondmaaltijd).

Aanbod op maat

Anno 2021 trachten wij steeds meer maatwerk te bieden en rekening te houden met de wensen en behoeften van onze cliënten. Niet iedereen staat graag vroeg op en niet iedereen wordt ontvangen met een warme maaltijd als men thuiskomt. Voor sommige mensen duurt een weekend wel heel lang. Bovendien moet thuiszorg steeds vaker de zorg weigeren in de ochtend. De thuiszorg kan niet altijd waarborgen dat cliënten op tijd klaar staan voor vertrek naar de dagbesteding. Daarom gaat het Ontmoetingscentrum Zeist starten met een dagbesteding op andere tijden.

Hoe zal deze dagbesteding er concreet vorm krijgen?

Zoals ook in de reguliere dagbesteding bieden wij een veilige, vertrouwde en herkenbare plek in een vaste groep. Een ontmoetingsplek waar mensen graag naartoe gaan, met plezier meedoen aan activiteiten en sociale contacten opdoen. Wij spelen in op wat de deelnemers graag willen doen, rekening houdend met het weer, de jaargetijde en de talenten en beperkingen van een ieder binnen de groep. Te denken valt aan het voeren van gesprekken, deelnemen aan diverse sportieve, creatieve en muzikale activiteiten, maar er is ook gelegenheid om even uit te rusten. Het bereiden van de avondmaaltijd wordt in deze groep een extra activiteit. Bij alles staat zoveel mogelijk voorop: Niets moet, alles kan.

Vrijwilligers welkom

Voor het bereiden van de maaltijden zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om samen te koken en natuurlijk ook mee te eten. Ook op andere tijdstippen zijn vrijwilligers in de toekomst weer meer dan welkom om te helpen op minimaal 1 dagdeel per week bij de groepsbegeleiding, wandeling en huishoudelijke taken in de Ontmoetingscentra Zeist centrum en Helicon. Uiteraard wel met aanpassing zolang de 1 ½ m afstand maatregel nog van kracht is.

Kennismaking en meer informatie voor nieuwe deelnemers

Kent u iemand die deel wil nemen aan deze groep op de donderdag en/of zaterdag? Meld u aan, er zijn nog voldoende plekken vrij. U kunt vrijblijvend een dag meelopen om de sfeer te proeven.

Ontmoetingscentrum Zeist Helicon, Socrateslaan 22a, T: 06-30057971 of coördinator Annette Stock 06-10459638 oczeist@santepartners.nl. Meer informatie ook over de reguliere groepen van het Ontmoetingscentrum en de Talentgroep zie  www.vitras.nl/ontmoetingscentrum

Leave a Reply