Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Tiel, 25 maart 2020

Let op: deze informatie kan, in verband met de snelle landelijke ontwikkelingen, op elke moment aangepast worden.

Santé Partners is voorbereid op een verdere verspreiding van het coronavirus. We volgen daarbij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM. Voor alle vragen en antwoorden verwijzen we u dan ook naar de website van het RIVM.

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Zoals bekend is er landelijk een groot tekort aan beschermingsmiddelen. We weten en begrijpen dat onze cliënten en collega’s (voornamelijk in de thuiszorg en bij de woonzorgcentra) zich zorgen maken over hun gezondheid en veiligheid. Santé Partners zet alles op alles om zo snel mogelijk en via alle kanten een voorraad beschermingsmiddelen, waaronder mondkapjes, te verkrijgen.

Thuiszorg
Voor thuiszorgcliënten geldt: de zorg gaat gewoon door. Onze medewerkers weten goed op welke ziekteverschijnselen ze bij zichzelf en bij u moeten letten en hoe ze eventueel moeten handelen. Wij geven geen handen en gebruiken beschermingsmiddelen zodra dit noodzakelijk is en wanneer deze voorradig zijn. Wij vragen u daarvoor begrip. Overigens is de huisarts de eerst aangewezen persoon om specifieke vragen te beantwoorden. Ook verwijzen wij naar het publieksinformatienummer: 0800-1351.

Zorgcentra
Op basis van de richtlijnen van het RIVM en de overheid hebben wij het besluit genomen om in principe geen bezoek meer toe te laten. Wij begrijpen dat deze keuze erg ingrijpend is. Het druist in tegen de openheid en toegankelijkheid die wij normaal gesproken bieden op onze locaties. We moeten in deze moeilijke tijd echter kiezen voor het belang en de gezondheid van al onze cliënten waarvoor wij zorg dragen.

Consultatiebureaus
Kom niet naar afspraken of inloopspreekuren op de consultatiebureaus wanneer u of uw kind last heeft van verkoudheid, hoesten of koorts (hoger dan 38 graden).
Eén dag (24 uur) nadat de klachten over zijn kunt u het normale leven weer oppakken. Ook kunt u dan weer naar een afspraak of inloopspreekuur op het consultatiebureau komen.

Medewerkers
Uiteraard informeren wij ook onze medewerkers. Daartoe hebben we een aantal informatieflyers verspreid. Indien één of meerdere medewerkers van ons besmet raken, volgen wij de richtlijnen van de GGD/huisarts.

Wat kunt u verder zelf doen? Het is belangrijk enkele hygiëne-maatregelen in acht te nemen:

  • Was de handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Hebt u toch nog vragen? Dan kunt u tussen 8.00 uur en 17.00 uur contact opnemen met onze Klantenservice: 0900-8433.

Nieuwsberichten

Santé Partners is voorbereid op een verdere verspreiding van het coronavirus. We volgen daarbij nauwgezet de richtlijnen van het RIVM....
Het is ons doel om u de zorg te blijven geven die u van ons gewend bent. Op dit moment...
Een aantal zorgpartijen in de Gelderse Vallei heeft de intentie om vanaf het voorjaar van 2020 samen de acute verpleegkundige...

Postadres
Santé Partners
Postbus 6063
4000 HB Tiel

Telefoonnummer
0344 – 679300

KvK-nummer 41060187