Innovatie

Santé Partners helpt mensen langer zelfstandig te blijven. De regie te houden. Dat doen we door onder andere door het ontwikkelen en inzetten van innovaties. Slimme producten en diensten, nieuwe vormen van samenwerking of andere manieren van werken, waarmee iedereen de zorg en ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Ook de manier van werken efficiënter maken voor professionals, is een belangrijke reden om te innoveren. Door bijvoorbeeld administratieve zaken door software robots uit te voeren. Door te innoveren kunnen onze professionals de liefde en de aandacht blijven geven aan klanten, zodat zij op hun beurt kunnen leven, wonen, werken en meedoen zoals zij dat willen.

Innoveren in co-creatie
Het blijven verbeteren en vernieuwen van onze dienstverlening, samen met onze ketenpartners, klanten en onze professionals vinden we belangrijk. Zo hebben we in 2018 het Wond Expertise Netwerk (WEN) gevormd, waarbij we met huisartsen, het Ziekenhuis Rivierenland en apotheken intensief samenwerken aan de zorg voor complexe wonden. Maar ook door het modulair opleiden van onze nieuwe professionals bijvoorbeeld. Een unieke samenwerking met Avans+ en ROC Rivor, waarbij mensen kunnen leren waar, wanneer en hoe mensen dat willen en instromen en uitstromen op het gewenste moment.

Innoveren met professionals
Met betrokken professionals en cliënten kijken we waar en hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. In multidisciplinaire projectgroepen worden verbeter- en vernieuwingsideeën vervolgens uitgewerkt. Sinds 2019 kent Santé Partners daarnaast een innovatiewerkplaats, waarbij professionals met en van elkaar leren, ontwikkelen en ervaringen en ideeën uitwisselen. En nieuwe innovaties uitproberen. Benieuwd met welke innovatieve oplossingen onze professionals elkaar inspireren?

Bekijk hier de video:

Innovaties binnen Santé Partners
Nieuwe middelen, technologieën en zorgrobotica worden ingezet om de bewoners, familie en de medewerkers van de woonvormen van Santé Partners te ondersteunen. Bij de kleinschalige woonvormen voor mensen met dementie en de woonzorgcomplexen wordt domotica en (multi-)sensortechnologie zo veel mogelijk ingezet vanuit het oogpunt van vrijheidsverruiming. In de thuiszorg vindt innovatie plaats binnen ketens, processen en in de relatie cliënt – netwerk – professional.
Voorbeelden van zorgtechnologieën die ingezet worden om betere zorg te kunnen leveren zijn: het digitaal cliëntdossier, cliëntportaal Carenzorgt, slimme medicijndispenser Medido, zorg op afstand, sensortechnologie, beleeftafel, tovertafel, Qwiek up, Somnox slaaprobot, fietslabyrint, CRDL, robot kat en personenalarmering met GPS.

De Groene Weide aanpak
We kennen binnen Santé Partners twee routes van innoveren. Die van ‘het moet passen binnen de bestaande organisatie’ en die van ‘radicale vernieuwing’. Dat laatste noemen we de Groene Weide aanpak. Wat gebeurt er als je alle gebaande paden loslaat en helemaal opnieuw durft te kijken. Op expeditie gaat naar nieuwe mogelijkheden. Als je je verbaast en vragen gaat stellen. Dat is precies wat onze expeditieleden van de Groene Weide hebben gedaan.

Meer weten over innovatie binnen Sante Partners? Neem dan contact op met avandijck@santepartners.nl

Postadres
Santé Partners
Postbus 6063
4000 HB Tiel

Telefoonnummer
0344 – 679300

KvK-nummer 41060187