Gebruik van medicatie-app verhoogt veiligheid van medicatie

De juiste medicatie op het juiste moment aan de juiste cliënt geven is cruciaal. Daar wil je geen fouten in maken. Het is nog gebruikelijk dat de apotheek de lijst van de medicatie én de medicatie verstrekt. Deze medicatielijst ligt bij de cliënt thuis. En bij elke verstrekking van medicijnen tekenen onze medewerkers deze lijst af. Recent is er een pilot (in Zeist) om deze registratie van de verstrekking en/of toediening van medicijnen digitaal te doen succesvol afgerond. Dit doen we via de app Boomerweb die al geruime tijd op de markt is. Het grootste voordeel is dat de kans op fouten kleiner is en daarmee de veiligheid in het gebruik van medicatie toeneemt.

Deze gebruiksvriendelijke app geeft ons bovendien de kans om er extra dingen mee te doen, zoals digitaal berichten uitwisselen met de apotheek en het bestellen van medicatie bij de juiste apotheek. Voor de cliënt betekent dit een grotere (medicatie)veiligheid, voor de medewerkers en de apotheek een lastenverlichting. We zijn voornemens deze (of een soortgelijke andere app) in ons hele werkgebied te gaan gebruiken. Dit doen we gefaseerd. Uiteraard betrekken we alle apotheken op tijd hierbij.

Nieuwsberichten

Vanaf 1 juni 2020 start Santé Partners (STMR en Vitras) samen met collega zorgorganisaties Icare, Opella en Vilente, Huisartsen Gelderse...
Het is ons doel om u de zorg te blijven geven die u van ons gewend bent. Op dit moment...
Vanuit onze merken Vitras en STMR zijn we er voor inwoners en cliënten als zij zich zorgen maken over hun...

Postadres
Santé Partners
Postbus 6063
4000 HB Tiel

Telefoonnummer
0344 – 679300

KvK-nummer 41060187