Ontmoetingscentrum Zeist Helicon

Het ontmoetingscentrum Zeist Helicon is gevestigd in het gebouw Helicon, omgeven van een mooie tuin. Dit ontmoetingscentrum richt zich vooral op mensen die houden van natuur, cultuur, rust en ruimte. Aangezien de groepsruimte op de eerste verdieping gelokaliseerd is deze minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn (lift wel aanwezig).

Activiteiten

Het Ontmoetingscentrum Zeist Helicon faciliteert langer zelfstandig wonen en biedt een vaste en herkenbare dag structuur. Een dag waar rust wordt afgewisseld met activiteit. Zo kan er iedere dag een wandeling gemaakt worden, met of zonder hulpmiddelen, zodat iedereen even een frisse neus kan halen en kan genieten van de natuur. De activiteiten die we aanbieden zijn wisselend, passend bij de samenstelling van de groep, het seizoen en het weer. Ook voor mensen met dementie zijn deze activiteiten uitermate geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Praten over wat iemand bezighoudt, bijvoorbeeld aan de hand van een krantenartikel. Of we praten over dementie en alles wat daar bij komt kijken.
  • Samen huishoudelijke taken, zoals het voorbereiden van de lunch of samen afwassen en opruimen.
  • Creatieve en muzikale activiteiten
  • Spellen spelen, binnen en buiten.
  • Sportieve activiteiten zoals bewegingstherapie in groepsverband of dansen. Voor Tai Chi en Pilates, huren wij gastdocenten in.
  • Jaarlijks organiseren wij feestjes en uitstapjes waarbij ook de mantelzorgers zijn uitgenodigd.

 

DemenTalent

Talenten en aanleg bieden mogelijkheden die je kunt benutten. Je interesse, wensen en mogelijkheden vertalen wij naar vrijwilligerswerk waar je blij van wordt. Sluit je aan bij onze DemenTalentgroep! 

Zangkoor Eigenwijs

In onze Ontmoetingscentra in Zeist zingen mensen met dementie samen met hun mantelzorgers en vrijwilligers in het koor 'Eigenwijs'. Samen zingen is gezellig en ontspannend en vermindert angst, pijn en stress.

Koor Eigenwijs repeteert elke dinsdag van 14:30 -15:30 uur in het Ontmoetingscentrum Zeist West. Zie de flyer voor meer informatie en aanmelden. Klik hier voor een impressie.

Locatie en openingstijden

Locatie: Socrateslaan 22a, Zeist.

Openingstijden: Ma t/m vr 9.00-16.00 uur.

 

contact afbeelding
achtergrond floaty
“Wij helpen je graag verder!”
“Wij helpen je graag verder!”
Sluiten

Heb je vragen?
Neem dan contact op met één van onze experts

“Wij helpen je graag verder!”
contact persoon mobiel
contact persoon desktop